anime · hírek

Deva Zan – A süllyesztőbe került film

Hát, fiúk-lányok, a Deva Zanból úgy fest már nem lesz semmi: a mozifilmet ugyanis végkép elkaszálták, és csak az egyperces hosszúságú előzetese maradt hátra.

A mozifilmnek 2012-ben kellett volna érkeznie világpremierrel, azonban ez elmaradt. A 2010-es bejelentést követően Amano Yoshitaka első regényének (ami nem mellesleg 2013-ban jelent meg) filmes változatáról nem sokat hallhattunk. Kikerültek concept artok, rajzok, szövegrészletek, azonban a filmgyártásáról semmit se lehetett hallani. Ez így tartott egészen pár nappal (héttel?) ezelőttig, mire az AniDB és a MAL úgy döntött, hogy a lelőtt hivatalos oldal végett (ami egyébként egy csendes bejelentése annak, hogy a projektet lelőtték egy el nem készült mű esetében) lezártnak tekinti az ügyet.

A történet első olvasatra nem jelentett volna túl nagy durranást: a jinshoukat (isteni erővel bíró buddhista tábornokokat) a sötétség erői legyőzték, és már rég elvesztek az idők homályában. A világra káosz köszöntött, és Zan, egy szamuráj és társai elindulnak időn és téren át, hogy legyakják a sötétség erőit közös erővel. Yoshitaka egy korábbi munkáját ismerve (Angel’s Egg) viszont bizonyosra vehető, hogy a sajátos és sötét grafika és dizájn mellett már a témából fakadóan is erőteljes vallási vonulat lett volna jelen. Ami a Kyousougigához hasonlóan elsősorban a távol-keletiek értettek volna tisztán, meg a buddhista tanoncok a Tan Kapujáról.

De nem ez volt az egyetlen olyan mű, amely így járt: az Ichigeki Sacchuu!! Hoihoi-san: Legacy OVA-t is eredetileg bejelentették a mangája mellé, azonban a kiadó visszahívta a projektművet, és csak egy rövid trailer maradt fenn, hogy elvileg mi is lett volna belőle.

Deva Zan – A süllyesztőbe került film” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Kár értük. Kíváncsi vagyok, mi lehetett az ok, hogy elvetették őket. Pénz? Érdeklődés hiánya?

    Mindenesetre remélem, hogy egyszer valaki majd mégis elkészíti őket.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s