ajánló

Nyári Mondocon (2015.07.11.)

cosplay_mondo

Itt a nyár, és ismét lesz egynapos con az Albertirsai úti HungExpón. És most is várhatóan jó időnek nézünk elébe, szóval lehet készülni a szabadtérre tervezett cosplayekkel, a szokottól talán lengébb vagy melegtűrő öltözékkel, na meg persze a dugi vizes palackkal, hogy a kiszáradás azért továbbra se fenyegessen senkit.

A mash-up jelleg továbbra is marad, hiszen évek óta megszokhattuk: ez a con már rég nemcsak az animéről és az animésekről szól, hanem a többi érintőleges szubkultúráról is. Ismét képviselteti magát a fantasy és a sci-fi, steampunk, goth műfaj, valamint nem utolsó sorban a gamer részleg is. Persze, aki attól tart, hogy ezzel megint csak nem a japán kultúra kap előteret, az most derülhet: a mostani sokkal inkább fog hasonlítani egy nyári fesztiválra, vagy ahogy a japánok nevezik, matsurira. Több sátorban ugyanis tradícionális japán, ázsiai tevékenységet is ki lehet próbálni. Ez már kecsegtetőbb, ugye?

De persze mit is jelent ez a bővebb értelemben? Egyfelől azt, hogy az Imai teaház segítségével is adva lesz a hangulat, illetve a Taiko Hungary Japándob Egyesület tagjai lehetőséget adnak a jellegzetes nagydobok kipróbálására és ütemes verésének tanulására. Előre ennyit lehet mondani, de ehhez már csak a mézes sült alma hiányzik a pálcikáról, meg a yukata ahhoz, hogy ténylegesen is olyan legyen, mint sokak kedvenc távol-keleti országában.

Persze a szokott programok sem maradhatnak ki, hiszen az EuroCosplay regionális selejtezőjét is megtartják a szabadtéri nagyszínpadon, lesznek megint tematikus kerekasztal-beszélgetések és workshopok. A MondoGames színpadán pedig mennek a versenyek, mint a League of Legends bajnokság döntője, Mortal Kombat, Naruto, Heartstone, StarCraft összecsapások. Vagyis most már két külön színpadon zajlik a kettő. Ismét fellép a Home Made Asia, megy tovább a DDR és a karaoke, és az AMV-versenyre és -vetítésre is sor kerül.

Aki esetleg vásárolni szeretne, annak sem kell csalódnia: a kézművesek mellett több kiadó, képregénybolt, geek üzlet standja is kitelepül, majdnem meg sem említve a budapesti japán és távol-keleti éttermeket, hogy az üres has se legyen probléma.

Remélem ti is várjátok már a jövő hét szombatot.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s