könyv · kultúra · politika

Kommentár nélkül: Omlik a könyvkereskedelem?

Olyasmit találtam, amitől azt hittem lemegyek hídba. Jobban mondva nem is, hídba mentem már az új kísérleti tankönyvek színvonal(talanság)án egyszer, csak írni nem írtam róluk (sehogy se akart összejönni a rage-mentes objektivitás felé hajlás). Most már inkább asszem elfekszem a földön, kár erőlködni a talpon léthez: ez volt nekem a kegyelemdöfés a könyvek, kultúraterjesztés témájában.

Röviden erről a nyílt levélről van szó, amit Szabó Tibor Benjámin (az Új Könyvespiac felelős szerkesztője) címzett L. Simon László országgyűlési képviselőnek. Egyfelől leírja hogy megy ma a könyvek kiadási és eladási rendszere és mi is zajlott az ágazatban az elmúlt évtizedben nagyjából.

Kommentár nélkül: Omlik a könyvkereskedelem?” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Jó írás köszi a figyelemfelhívást! A tartalmán viszont sajnos nem lepődök meg. Az elmúlt évtizedekben politikusaink jó sok mindent elkúrtak meg szétloptak.Miért pont a könyvkiadás lenne kivétel? 😦 Igen, az einstandolt tankönyvbiznisz “vívmányainak” rettenetes igénytelenségét már mi is tapasztaltuk saját bőrünkön, a gyerekeink alapfokú oktatásában…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s