gondolatvihar · idióták · politika · társadalom

Ha a hülyeség fájna… – A második felvonás

A most következő bejegyzést aligha lehetne elegendő alkalommal elsütni, ugyanis még mindig látszik, hogy hatalmas a gubanc a fejekben. A magát nagyon okosnak valló ember azzal degradálja le magát sikeresen, ha alapvető tényekkel és fogalmakkal nincs tisztában az eszmék kapcsán és mikor mit tekintünk annak. Ahhoz képest, hogy kétszer foglalkoztam már vele, plusz egyszer más kapcsán is… Itt az ideje rendbe tenni megint a fejeket.
Aki esetleg lemaradt volna, azoknak itt az említett korábbi bejegyzések: [1][2], [3]. És ha valaki hihetetlen okosnak (a megtestesült gyökkettőnek) érzi magát, hogy hasonlóan tartalmasat írjon válasznak, közlöm előre, hogy egyformán utálom az összes politikai oldalt, pártot.


S íme az új díszvendég:

A teljes méretért kattints a képre.
Mi a baj az állítással? Azon felül, hogy szokásosan összemossa a nácizmust, a hazafiságot és a történelmi objektivizmust. És akkor meg se említem, hogy igazság szerint mi váltotta ki. Egy felhasználó eszetlenségét már törölték, ő se fogalmazott különbül, csak a fasizmust azonosította a kommunizmussal, amiben annyi igazság volt, hogy ha egy gyűrűn ábrázolnánk az eszméket egyszerre lennének közel egymáshoz és messze távol. Már azért is, mert a nemzetiszocializmusnak (azaz a nácizmusnak) több köze van a kommunizmus eszmerendszeréhez, nem véletlen az elnevezés sem. Még a fogalomtár is másként nevezi meg.
Azonban a legnagyobb IQ-gyökkettő szöveg ez: “Aki unja, hogy a zsidók “éjjel-nappal” emlékeztetnek az őket ért népirtásról*, de maga nem győzi felemlegetni Trianont, az úgyszintén náci.” Mondani sem kell, Trianonnak annyi köze van a nácikhoz és a náci eszmerendszerhez, mint egy töltött pulykának az antianyaggyártáshoz. Mivel Trianon emlegetése nálunk olyan, mint a lengyeleknél Katyn. Ugyanúgy egy nemzeti szindróma neve, csak nálunk míg a politika előszeretettel használja fel a szélsőjobb elleni támadásokhoz (amihez egyébként bármilyen nacionalista, nemzeti érzelmű oldalnak köze van, így a jelenleg a nemzeties populista politikát folytató Fidesznek is), addig a lengyeleknél Katynnal dobálják meg az ellenzéket, hogy kommunisták és hasonlók. Nálunk Trianon az irrendentizmushoz vezetett, majd a katlanba kerülve, a szűkös diplomáciai lehetőségek miatt a folyamatos fasizálódáshoz, Katyn pedig az értelmiség lefejezése volt.
Történelmi tény #01: Az egyetlen magyar fasiszta Gömbös Gyula volt.
Történelmi tény #02: Magyarországon nem nemzetiszocialistákról, hanem nyilaskeresztesekről beszélünk. Szálasi Ferenc hungarista eszméje ugyan rokonítható Hitler nemzetiszocializmusához, azonban erős különbségek vannak bizonyos dolgok kezelésében.
Történelmi tény #03: Horthy Miklós nem akarta a háborút, amiről a saját emlékiratai is tanúskodnak. Deborah Clarke “Caught in the Cauldron” című elemzőmunkája is ugyanezt támasztja alá a diplomáciai manőverekből, azonban a katlan belekényszerített minket olyan dolgokba, amiket egyébként nem akartunk. Pl. Jugoszlávia lerohanása, a Szovjetunió elleni hadüzenet és a többi.
Történelmi tény #04: Horthy kiugrási kísérlete meghiúsult abban, hogy nem szólított fel fegyveres ellenállásra, valamint a Gestapo már jól tudta, hogy a magyar politika meg fogja ezt lépni. Miután Horthyt az SS-legények elfogták és őrizetben tartották, Szálasi aznap háromszor jelent meg nála a nemzetvezetői kinevezésével, hogy törvényesítse azt. Horthy kétszer nem ment bele, harmadjára is kényszerítették.
Történelmi tény #05: A korabeli politikai elit és közigazgatás sem akarta a zsidók deportálását. Mikor erről érkezett egy jegyzőkönyv Horthyhoz, az leállíttatta az egészet. Szálasi sem megölni akarta őket, hanem az olcsó munkaerőt látta bennük. Az olcsó munkaerőt meg nem szokás kivégezni. Hazánkban csak numerus clausus-ok (zárt számok) voltak, ami a legenyhébb “zsidóellenes intézkedés” volt az akkori Európában.
Történelmi tény #06: A holokauszt a jelenleg előadott formájában nem létezett. Részleteket lásd lentebb, két link mögött.
A másik érdekes mondat az elejéről: “Csak mert tudjátok, kedves nácik, aki sajnálja a kínaiakat, de a zsidókat nem, az náci. Aki sajnálja azt a “kárpótlást” a holokauszt-túlélőtől, amit ki sem kéne fizetni az adóból, ha annakidején nem mészároltassa le nagyapja-anyja az áldozat családtagjait és persze nem kobozza el az állam illetve a tűzhöz közel állók az ingó-ingatlan tulajdonait, az megintcsak náci.” Akkor most felteszem a kérdést? Én miért fizessek az adómból erre, mikor az én nagyszüleim benne se voltak ebben az egész sztoriban? A nagyapám akkor volt honvédségi levente, mikor már itt voltak a kapuban az oroszok. A nagyanyám pedig helyi, falusi leány volt. Az ő szüleik? Szintén nagyon kisemberek, munkások. Viszont ezt a nagy zsidóimádatot se értem. Főleg nem, ha európai zsidóságról beszélünk, aminek sok köze nincs még genetikailag sem a közel-keleti zsidókhoz – új tanulmányok erről írtak. A Szegedi Csanádot leszóló [3]-as jelű blogposztban leírtam mindent, ami köthető hozzájuk. Ugyanakkor szerintem egy olyan országot és annak népét nem dédelgetni kell, aki humanitárius segélyszállítmányokat támad le, gettósítja az arab lakosságot, bombázza, aláaknázza és zár alatt tartja a gettókat és folyamatosan provokálja őket az ellencsapásért. Mert Izrael jelenlegi gazdaságpolitikája 3 évente igényli a háborút, mert addig tart ki az abból gerjesztett haszon. Az ilyeneket lehet szeretni? Egyszerű józan paraszti ésszel végiggondolva: nem. Érdemli az a szeretetet, aki csak bántani tud másokat? Nem. Azok, akik öregeket, kivénhedt embereket és halottakat (a “nácivadász intézet” kötözési listáján több már 90+ éves öregember van, nem egy már 110 éves is elmúlt) zaklatnak? Nem.
Azonfelül a holoipar valós, túljátszott dráma és nem merik a tényeket kiigazítani. Ez ellen alakult az Institute for Historical Review intézet is, ami közzétette az alábbi összeállítását, ami érdekes módon mindig kimarad a témából. És akkor meg se említem ezt a cikket, ami a hamisított tényeket és forrásokat szedi össze. Ha az történelmi objektivizmus és a valóság megírása szélsőjobboldali gondolatnak minősül, akkor igen erősen el lehet kezdeni aggódni a jelenlévő rendszer és kormányzat beállítottságán, mert mindent szolgál akkor, csak azt nem, ami az igaz.

Ha a hülyeség fájna… – A második felvonás” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Irigyellek, hogy ennyire higgadtan tudtad ezt a posztot megírni. 🙂 Én vsz csak személyeskedni tudtam volna erre az egészre.

  2. Ez is csak azért sikerült, mert már nem tudnak meglepni. Annyira általánosak a problémázásaik, hogy gyakorlatilag lassan kopipasztázok. ^^”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s