idióták · politika · történelem

Ha a hülyeség fájna…

…akkor egyesek bizony sírva üvöltenének. Most például a volt Jobbikos országgyűlési képviselő, Szegedi Csanád bizonyította be, hogy valaki nem volt jelen a középiskola 2. és 4. osztályos történelem óráin, valamint tisztában sincs a Közel-Kelet valódi helyzetével. A túlzott zsidópártiságot már meg se említem…
Most mutatta meg ismereteinek hiányait…
De lássuk mi is az a bizonyos nyilatkozat, amiről most írnék…
“Tisztelt Képviselőtársaim! Minden vitában csupán
a tisztelet hangján szabad szólnunk, amely Izraellel kapcsolatos.”

A kezdés már önmagában szemöldököt vonat. Csak tisztelettel szabad beszélni Izraelről? Hát én megkérdőjelezném ezt az állítását, mikor Izrael 1947 óta azt csinálja a helyi palesztinokkal, arabokkal, amit anno a németek tettek. Aki esetleg a föld alatt élt volna eddig, azoknak csak az alábbi dolgokat említem meg:
– Gázai-övezet;
– humanitárius segélycsomagok kommandósokkal való lefoglalása (ami Gázában menne);
– a kelet-jeruzsálemi és kelet-izraeli palesztin gettók elkerítve falakkal;
– izraeli hackerek majdnem levegőbe repítették az egyik iráni atomerőművét tavaly, amit az Anonymousnak kellett megfékeznie;
– egykori vélt és valós háborús bűnös öregek zaklatása;
– izraeli katonák civileket bántalmaznak…
Mert ez megy a Közel-Keleten 1947 óta… Egy kis szemléltetés:
Na de sorolhatnám a dolgokat, de nézzük a további részleteket…

“Izrael ugyanis az elmúlt évtizedekben példát mutatott Földünk egyik politikailag legingatagabb régiójában, hogy miként lehet minden nehézség ellenére egy modern demokráciát felépíteni. A zsidó állam bebizonyította, hogy lehet ott is szabadságot és békét adni az embereknek, ahol diktatúrákat építenek és gyűlöletet szítanak. Határozott álláspontom, hogy az Európai Parlamentnek erkölcsi és morális kötelessége lenne minden olyan lépést támogatnia, amely közelebb hozza egymáshoz Izraelt és az Európai Uniót, ugyanis kulturális értelemben Izrael Európa része. Izrael egy olyan állam, amely folyamatosan bizonyítja érettségét az emberi jogok tekintetében is, ezért az Európai Uniónak óvakodnia kellene attól, hogy beleszóljon Izrael belügyeibe. Ezúton is szeretném megragadni az alkalmat, hogy mielőbbi békét kívánjak a Közel-Kelet népeinek.”
Azt nem vitatom, hogy a zsidó kultúra s vallás ne lenne Európa kulturális és történelmi része, ellenben kétségbe vonom a modern demokráciát a fentebb leírt tények fényében. De nézzük a zsidó diaszpóra történetét, amire hivatkozva annak idején létre hozták Izrael államát.
I. sz. 70-es években a júdeai felkelést a rómaiak leverték, Salamon-templomát lerombolták (a hagyomány szerint ennek romjai a mai siratófal), s a zsidók javát kiszakították környezetükből, szerte a birodalomban. Ugyanezt csinálták korábban az babiloniak is, ez volt a bábeli fogság, amiről a Biblia is megemlékezik. De nem vittek el mindenkit, továbbra is jelentős zsidó lakosság maradt Júdeában. Az évszázadokkal későbbi arab hódítások sem okoztak gondot a térségben, sőt a keresztes háborúk idején zsidók is harcoltak a szaracénok és Szaladin szultán oldalán… De mi is okozta a törést a kapcsolatokban? Nos a választ a XIX. században kialakult nacionalista sovinizmusban kereshetjük. A zsidó verziót nevezzük cionizmusnak, amit egy angliai zsidó fektetett le. A szítást az ekkoriban a térségben mandátori többséggel britek kezdték meg, akik apránként kezdték elhinteni először ennek az eszmének a magvait és szónokait a térségben, valamint támogatták, hogy több hullámban települjenek haza a zsidók (alija). Az i-re a pontot a II. világháború okozta, mikor a főként askenázi (európai) zsidókat üldöztető Hitler ellen kialakult a mentési mozgalom, majd a világháború után véghez ment az exodus. Az arabok pedig nem nézték jó szemmel, hogy területükre egyre agresszívabban “terjeszkedő” népek jelentek meg, így már az első aliják után megkezdődtek az ellenállási rajtaütések. 1939 után az ellentét csak mélyült, amihez a britek döntései is jórészt hozzájárultak, míg nem 1946-ban az utcai zavargások, rajtaütések fegyveres konfliktusba torkollottak, s megkezdődött az első arab-izraeli háború…
 “…sosem létezett a történelem során és a palesztin nép politikai projekció, amelynek hiányoznak az etnikai alapjai. (…) Az egyetlen lehetőség a palesztin állam megteremtésére, ha a PFSZ megállapodik Izraellel, erre azonban nem hajlandó. Nem lenne szabad, hogy az EU-t tevékenységben ez egyáltalán befolyásolja…” 
Az etnikai alapokat fentebb írtam, hogy az alapok meg voltak, a 7. század óta a palesztin államra biztosan, de a Jordán-völgyében nem csak zsidók éltek még a bibliai időkben sem, nemhogy a rómaiban. Az más kérdés, hogy a domináns népcsoporthoz asszimilálódtak ezek. Ugyanez lett a végzete a trákoknak, dákoknak, a kelták nagyjának… De a magyar vonatkozásokat is említve ilyenek a kabarok, jászok, kunok is, akik javarészt beolvadtak a magyarságba, de ettől függetlenül nemzeti etnikumot képeznek ugyanúgy.
Röviden és summa summarum, Szegedi képviselő úr megfeledkezett olyan történelmi folyamatokról, ami a mai konfliktusok alapja, valamint halovány jelét se mutatja, hogy embertelenségnek tartaná a blokádokat, s a palesztin civilellenes atrocitásokat, hanem ezek elbagatellizálásával hallgatólagos legitimitást ad neki. S mivel olyan dokumentumok semmibe vételéről beszélünk, mint az ENSZ alapító okirata vagy a genfi egyezmény, amiket a zsidók rendszeresen szeretnek megszegni, így a dolog igenis nemzetközi szintű, foglalkozni kell vele és kritizálni az elkövetőt, sőt szigort alkalmazni ellenük.
És hogy idézzem a Terror Háza Múzeumának igazgatónőjét: “Politikailag inkorrektül írni annyit jelent, leírni az igazságot.” És most én politikailag inkorrekt voltam, de nem érdekel.

Ha a hülyeség fájna…” bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Hölgyeim és uraim, most kaptuk a hírt miszerint Ricz gyanús körülmények közt öngyilkosságot követett el egy vízágy rozsdás rugójával.

 2. Szegedi elmehetne stand up comedybe, mert ilyen jó ironikus humora tényleg kevés embernek van. =D Esetleg délutáni mesemondónak egy ultraliberális kis iskolába, oda tökéletes lenne.

  A zsidókról sokat elárul, hogy bárhová vonultak a történelmük során, mindenhol előbb-utóbb megutálták őket, és olykor-olykor még ki is üldözték őket, na vajon miért? A másik ilyen népcsoport a cigányok, mily meglepő hasonlóság… =)

 3. Szeretek olvasni…………….főleg mások hozzászólásait, sokatmondó írásokat olvasni manapság.
  “A másik ilyen népcsoport a cigányok, mily meglepő hasonlóság…” Téged sem jelölnélek világ jobbá tételre, mind1 is csak emberek vagyunk.-.-“

  Ti folyton csak azt nézitek hogy zsidó, cigány, fehér vagy fekete. Ember a viselkedésed határozza meg mi vagy nem az amit hagysz hogy egy félresikerült rendszer eléd tár.
  Láttam már “fehér embert” ugy élni mint “cigányt” és ismerek ismertem “cigányt” ki úgy halt meg hogy a társadalom kései szúrták hátba.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s