hírek · idióták · politika · történelem

Amitől ma leb*szta az agyam az ékszíjat…

Sajnos a hülyeség korlátlan… és ragadós.
Ha ma nem néztem volna a királyi adót, akkor talán Magyarország legnagyobb fail-jéről maradnék le. Nevezetesen a mostani Magyar Gárdás vonulásról és az ellentüntetőkről szóló riport verte ki a biztosítékot. A nagy antifasiszták elé a legszívesebben kiálltam volna, sorra mutogattam volna, s elzavartam volna őket a legközelebbi könyvesboltba vagy könyvtárba utánajárni mindannak, amiről beszéltek.
A folyamatos “Mocskos nácik!” kiáltás ütötte meg a fülem, majd az egyik antifa nagy büszkén mondta, hogy ő mennyire elítéli a Jobbikot és a Gárdát, ezért is tett ki magára áthúzott horogkeresztes kitűzőt. De a többi nyilatkozó a részükről is valahol megrekedt az óvodában, mert a történelemről és az értelmező kéziszótárról is legfeljebb csak hallottak valamit.
Magyarországon nem nácikról beszélünk, hanem nyilasokról. Ez is olyan speciális soviniszta-nacionalista irányzat, mint a németek nemzetiszocializmusa (a nácik) vagy az olasz fasizmus. Akiket magyar nácikként emlegetünk, azok a skinheadek, akikhez Pax Hungarica szervezet, s az Archívum zenekar (vagy A.M.F.) vagy a Divízió 88 formáció köthető. Van még sok más zenekar is, mint a Fehér törvény vagy a Született gyilkosok (Natural Born Killers), ami hasonló volumenű. Aki róluk akar olvasni, annak itt a Skinhead Info nevű oldal. A skinheadekről elmondható, hogy ambivalens látásmódúak. Nagyban nemzetinek mondják magukat, afféle jelleget mutatnak, mégis a náci mozdulatokat, jelszavakat skandálják. Ezzel önmagában nincs baj, de jelentős a különbség a Gárdához vagy a Jobbikhoz képest. Avagy a hülyéknek érthetőbben: a két dolog ég és föld.
A magyar jobboldal nemzeti szárnyát ma a Jobbik képviseli, ami nacionalista párt, de koránt sem olyan szélsőséges, mint amilyennek a média beállítja. Nem nyilasok, hanem nemzeti érzelműek, akiknek fontos a nemzet, a múltja, s az eleink öröksége, történelmünk. Ezért is húzok feléjük, de ugyanakkor bírálni szokásom őket is, ha épp valamiben nagyon nem értek egyet.
Túl sok a félremagyarázás a történelemben, a legtöbb antifasiszta pedig a fogalmakkal és a történelemmel sincs tisztában, ahogy a politikusaink sem. Az ilyen ember minek jár ki egyáltalán? Minek nyilatkozik? A saját hülyeségét mutatja meg ország-világnak, s tovább erősítve bennem a hitet, hogy a hazai történelemtanítás konvergál a nullához.
Akit érdekel a magyar jobboldal, a hazai nacionalizmus, annak két könyvet ajánlok melegen, ami remekül átfogja a dolgot:
Gyurgyák János: Ezzé lett magyar hazátok – A magyar nemzeteszme és nacionalizmus története
Paksa Rudolf: A magyar szélsőjobboldal története

Na jól olvasgatást antifák, s melegen ajánlom, hogy növesszetek agyat!

Amitől ma leb*szta az agyam az ékszíjat…” bejegyzéshez 20 hozzászólás

 1. Itt az a baj drága barátom, hogy te szavakba ütközöl bele, hogy most náci vagy fasiszta vagy nemzeti érzelmű. Te nem éled át azt amikor a gárda tisztességes magyar embereket pusztán származása, vallási hovatartozása miatt, vagy netán nemi vonzódása miatt ítél el. És ráadásul ezt nem is történelemkönyvekben leírt tények alapján hanem pusztán meggyőződés alapján. És olyan embereket is akik sokat tettek, hazánkéért.

  Például, rengeteg meleg vagy zsidó sportoló van aki nem akar problémát ezért nem emlegeti ezt a “malőrt”. És nem kevesen vannak aranyérmesek is akikre hazánk büszke… És ők ezeket szemrebbenés nélkül látni sem akarják hazánkban.

  Tehát nem mondhatja az magára, hogy nemzeti érzelmű, ha hazánk tagjai jó nagy részét elítéli semmi megalapozott érv nélkül.

 2. Az a baj, hogy ezek nem csak szavak, hanem fogalmak, amiket meg kell tanulni, hogy mit jelent. Látszólag ezek egyet jelentenek, de valójában különböző nézeteket képviselnek. Mindhárom jobboldali és nemzeti érzelmű irányzat, viszont (!)
  – a nemzetiszocializmus eszmeisége elítélő, a német felsőbbrendűséget hirdető és életteret bővíteni kívánó ideál. Gazdaságilag a kommunistához áll közel, mert ugyanazokat az utópisztikus nézeteket osztja saját, kiválasztott nemzetének tiszta származású fiaira és lányaira. Emellett Hitlerék belemostak jó pár dolgot még, ami árja fajelméletet és a tényleges militáns megoldásokat és a távol-keleti szimbólumokat (horogkereszt – ami a nap és az élet szimbóluma) illeti;
  – a fasista egy gazdaságilag ziláltabb (elég csak az egyetlen magyar fasisztának, Gömbös Gyulának a programját elolvasni), szintén tényleges militáns megoldásokkal dolgozó irányzat. A neve a római vesszőnyaláb (fasces) ered, s ez a jele is. A fasiszták a Római Birodalmat kívánták visszaállítani, ezen felül ultrasovinszta jelleget öltöttek a hazai nemzeti politikájuk révén (pl. minden nevet a könyvekben olaszra fordítottak, vagy olaszra írtak át).
  – a nyilasok Szálasi speciális irányzata, ami hovatartozásában a kettő közti úton áll. A nyilashungarizmus, mert ez a tényleges neve, a magyar felsőbbrendűséget hirdető, azonban az alantasabb rasszokat és a deviánsokat csak szegregálni akaró irányzat. Szálasi ugyanis ezekben az olcsó munkaerőt látta.

 3. A Gárdával és a Jobbikkal kapcsolatban meg sok a tévhit, amit a média mocskol. Kiragad mondat részeket. A múltkori nagy botrány, hogy az egyik zsidózott a parlamentben, annak a szövegkörnyezete szerint a vallási hovatartozást jelenettette, nem a származásit, mégis nekiálltak antiszemita szitkokat szórni. Most itt volt az a tagjuk, akiről kiderült, hogy szintén ilyen. A média úgy tálalta, hogy őt onnan kiutálták, holott annyi történt, hogy a nyilatkozat után a fazon ment a rabbihoz elnézést kérni a zsinagógába az eddigiekért. Alapvetően a Jobbik nem keresztény, hanem protestáns (evangélikus) emberek gyülekezete, s bizony vannak súrlódások másokkal (pl. velem is van nekik az ateizmusom végett), de ezt a motívumot figyeld meg a Jehova tanúinál, akik szerint ha ők kiközösítenek, máshol vissza nem kerülhetsz be, s azzal fenyítenek be, hogy ha nem vagy tagja a közösségüknek, nem mész a mennyországba, emellett vallási értelemben sokat hazudnak és mellébeszélnek (de melyik pap nem).

 4. Másrészről, ami ugye a melegparádéval is a gond: az ország nem érett meg rá, hogy elfogadja nyíltan a melegeket. Több meleg ismerősöm is van, de mind azt mondja, hogy ezt a parádét be kéne szüntetni, mert csak a tüzet szítja évről évre. Az hazai emberek java úgy gondolja, hogy a szexuális hovatartozás magánügy, ő neki semmi köze hozzá. Ha ő nem teregeti a saját hálószoba titkait, akkor más se tegye. Ez is olyan, mintha azt hallgatnád egy kollégával, hogy az asszonya így meg úgy élvezett el, mikor megtolta.

  A származás meg senkit se érdekel ugyanakkor, csak magát a személyt a kutatást végezte. Miért? Én is visszakutattam, hogy a család egy lengyel származású középnemesi család volt itt Mo-n, a másik fele meg szerb és horvát. Oszt érdekel valakit rajtam kívül? Családot esetleg, de egyébként nem. Ez olyan információ, aminek ma semmi jelentősége nincs.

  S hogy ki mondhatja el magáról, hogy nemzeti érzelmű, ha ezt és ezt csinálja? Roppant egyszerű a megoldás. Ujjal mutogatás és lenácizás helyett le lehet vele ülni és beszélgetni, hogy voltaképp mi az ördögben is hisz, mit gondol. Sokkal kerekebb képet kapsz akkor. Mert akkor mehetne rám is a jelző azzal, hogy én meg a politikusainkat lövetném agyon a Puskás Stadionban (viva la anarchizmus?).

 5. Én akárhány jobbik beszédet, gárda gyűlést megnézek abból nem a nemzettudatosság a célja hanem a félelemkeltés, és megmutatni hogy igen is “erősek”. Semmivel nem több “magyarok” vagy hogy is fogalmazzam mint bármely más nap mint nap dolgozó ember aki nem hord egyenruhát vagy nem Jobbik párttag, szimpatizáns.

  A másik, hogy a meleg felvonulásról még a melegeknek is eltérő véleményük van de néhány országban ez szinte egy hivatalos ünnepség ami milliókat hoz a város számára.

  Fel kell fogni hogy nem gyűlöletet kell szítani bárki ellen aki valamiért nem tetszik, hanem kompromisszumokat kell kötni.

 6. Itt a baj, mert nem nézni kell (mondtam: a média úgy vág, ahogy nem szégyelli), hanem elmenni. Ha másért nem, akkor kíváncsiságból, mert úgy jobban rálát az ember, hogy mi is az. Jó példa az itteni tegnapi Jobbik-parádé, koncertekkel (helyi zenekarokkal, s egyik se volt nemzeti rock) meg mi egymással. Ebben van félelemkeltés? Nem. Propaganda? Ráhúzhatjuk azt már akármire. S a beszédeiket is kontextusban kell nézni, nem kiragadott mondatok alapján, mert akkor olyan észkombájn viták kerekednek, mint amiben nemrég egy haver miatt részt vettem az egyik fórumon, mert kiragadott mondatokat vettek önálló kijelentésnek, s aszerint pesztrálták. A média is pontosan ugyanezt teszi. Ezért mondtam, hogy ülj le és beszélgess velük egy kicsit. Nem félnapokat, csak egy kicsit.

  Az hogy külföldön valami hivatalos ünnep, az még nem jelenti azt, hogy itthon is annak kell lennie. Halloweent ünneplünk? Ja, csak másként, a beöltözésre meg ott a farsang. Külföldön meg van irodalom napja? Nincs. Különben is, lassan minden napra jut 1 világnap minimum. A frásznak kell ennyi abból is.

  Az utolsó mondatodat, meg lehetne érvényesíteni az antifákra. Rájuk, s a médiára.

 7. Egy szó mint száz a jobbik és a gárda hívei nem véletlenül egy szűk kisebbség. Őket nem a média teszi antiszemitává, hanem lehet hogy Vona nagyon szép beszédeket mond, de a tagjaik nagy része szélsőséges gondolkodású. Kiragadhatnak mondatokat ahogy tetszik de én életemben nem hallottam jobbik gyűlésen vagy gárda felvonuláson hogy szóba került volna a cigányság segítése, a melegek és zsidók elfogadása….. inkább ellenkezője. Ezt csűrheted csavarhatod de ha ezt bárki letagadja akkor egyértelműen hazudik.

 8. A Jobbik, gárda és magyarság kapcsolata engem a meki és a daganatos gyerekek kapcsolatára emlékeztet.

 9. Nem kell Jobbikosnak lenni egy antiszemita beszédhez, plusz ott van az, hogy kiragadott rész alapján bármit lehet mondani. Nem mondhatom a vallására azt, hogy zsidó, mert már antiszemita vagyok? S ha a cigánypecsenyét mondom, akkor meg rasszista?

  Mit segítsünk a cigányon? Túl sok segélyt kapnak, a legjava meg dolgozni se akar. Amelyik meg akar, azt nem veszik fel. Nagyon kétélű a dolog, de ezt köszönjük szépen a '89-es módszerváltásnak, mert azóta hanyagolja őket a politika, sőt már korábban, az “átkosban” ez elindult. A legjavának szakmája sincs, amivel nem bír elhelyezkedni, csak szakmunkásija. Szakmunkásra meg van szükség, de nem ott, ahol épp élnek, hanem az ország nyugati részein. Meg ott, ahol van építkezés. Ha nincs építkezés, a kutyának se kell csempéző, kőműves, vakolómunkás, culáger, villanyszerelő és miegymás. A másik probléma, hogy a java túl hamar jog- és alaptalanul került leszázalékolásra.

  A melegek elfogadására ez az ország még nem érett meg a fentebb írtak miatt. Az ember szexuális hovatartozása is épp úgy hálószoba-titok, ami nem érdekel senkit. Vagy meséljek én mit csináltam a barátnőmmel? Ugye, hogy nem érdekel?

  A zsidókkal meg túl sok a megalapozott és a megalapozatlan el nem fogadás. Nekem speciel semmi bajom velük, de elítélem őket, amit a szerintük jogos helyükön művelnek a palesztinokkal és az arabokkal. A Gázai-övezetbe a humanitárius segélyek letámadása, blokádja, a telepek… Dettó ugyanazt csinálják, mint amit a nácik csináltak. És gerjesztik az ellentétet: az izraeli hackerek felrobbantottak volna egy iráni atomerőművet, ha az Anonymous hackerei nem vágják el a vonalat. Na meg a Wiesenthal Intézet is megszűnhetne. Vén tatákra vadásznak, akik már a halálukon járnak, mert hogy itt meg ott volt őr. Könyörgöm, 70 éve volt, hagyják az öregeket békén, szerintem már mind rég megbánta, hogy ha parancsra is, de bevonult! És mi az a 6 millió auschwitzi halott? 1 millió az már hivatalosan, a lengyelek le is cserélték a táblát, de még mindig vannak kártérítési perek. Hagyják végre lógva a múltat, mert seggel mennek a jövőbe… Szóval én politikai okok miatt ítélkezem felettük elítélően.

 10. Meg az MSZP-nek is annyi köze van a szocialista eszméhez, mint vakondnak a csillagászathoz (Horn Gyula könyve alapján mondom). A Fidesznek meg nincs kifejezett ideológiája, mindig azt lovagolják meg, ami épp a divat. A Szociáldemokraták dettó az, mint az MSZP-vel. Az LMP-ről nem nyilatkozom, nekem ők a fekete folt, akikről konkrétat nem tudok mondani. Ezek után miért lenne a Jobbik jobb? Nem védem őket se, mert van, amikor kritizálom azt, amit csinálnak, de attól még mindig ott tartunk, hogy az antifa fogalom- és történelemzavaron (mert nem szó, a szó nem olyan többrétegű, mint egy fogalom) volt a kirohanásom.

 11. Te is kiragadsz momentumokat, tetteket. A magyar zsidóság semmiben nem felelős az Izraeli zsidók tettei miatt.

  Lehet az hogy te mit csinálsz a barátnőddel senkit nem érdekel, de az utcán heteró párok kézenfogva járkállnak ölelkeznek, csókolóznak, nem egyszer a villamoson egymás torkában vannak. Ott senki nem kérdezi meg őket, szerintetek ez érdekel valaki? A meleg párok nem merik megtenni mert közutálatnak, megbélyegzés áldozatául esnek. És nem igaz, hogy nincs felkészülve a társadalom igen is fel van. A mostani felvonulás volt a példa.

  A jövő az elfogadás felé halad. Amint fentebb említettem olimpikonok híres írók filozófusok tervezők építészek stb meleg emberek sokkal többet tesz a társadalmunkért mint egy sima ember az miért nem foghatja meg a barátja, barátnője kezét az utcán?

  A cigányokon meg igen is segíteni kell nem pénzel hanem erőszakkal akár be kell integrálni őket a társadalomba, rengeteg cigány kisgyerekkel találkozom és nem az utcán aki lopni akar hanem az iskolákban akinek a legnagyobb baja hogy otthon nem akarják hogy továbbtanuljon, pedig ő akar. Vagy bentlakásos iskolákban lévő cigány gyerekekkel akik haza se akarnak menni hétvégén.

  Lehet a média kiragad dolgokat, de te se látod komplexen a dolgokat.

 12. Lehet nem felelős, de attól még működik az információáramlás és egyik hazai, de más ország zsidóitól sem hallani olyat, hogy az izraeli zsidóktól elhatárolódik. Nem hallani, hogy egy hazai rabbi az izraeli társait kritizálná. Pedig minimum ez lenne kulcsa, hogy itthon se nézzenek rájuk annyira ferde szemmel. Mert vegyük a hírt, s az átlagember felmordul: “na már megint a zsidók!” s ezzel az izraeli tettei miatt egy lapra kerül a hazaitól kezdve az oroszig az összes többi.

  Szerintem pedig nincs felkészülve a hazai társadalom. De ez már az én véleményem. A nagyja még így is inkább a “leszarom” állapotot választja, mert kisebb gondja is nagyobb annál, hogy most ki meleg, transzi, zsidó stb. De attól még az én meleg ismerőseim véleményét osztom: nem kell a felvonulás, csinálják otthon, ahogy az utcán enyelgő párok is, mert némelyik az is érdekesen sokat enged meg magának és nem kell túl sokra gondolni. Emlékezzünk pár hónappal ezelőttre, amikor a bukaresti metrón egy párocska már majdnem a metrókocsiban esett szexuálisan egymásnak. Na ki is tört a bunyó, le is lettek dobva. Itt Mo-n se kell messzire menni a hasonlókért…

  Az lehet, hogy híres író, filós, tervező többet tesz az országért, de még a gazdaság úgy áll össze, hogy a kisember munkája tartja el az ország gazdaságát és küzd azért, hogy megélhessen, ami nem épp egyszerű, mert még most is megy a leépítés, miközben az a vadromán miniszterelnök újabb pofátlan levelet küldött, hogy megvédi a munkahelyeket… Érződik az irónia?

  Na, lényegében a cigányokra te is azt mondod, amit én, de én ki nem mondtam, hogy erőszakkal integrálni befelé. De ezeknél a gyerekek eseteinél legalább az általam említett munkával kapcsolatos szülői magatartást is fel tudod ismerni egyből. Nem kell zseninek lenni, hogy az ember kapcsoljon, hogy fix ilyesmi a gond, még ha nagy vonalakban is. Na szerintem őket kéne kiszakítani a környezetükből. Túl értelmes ahhoz, hogy visszamenjen a masszába.

 13. Látom nem érzed át egy meleg, egy zsidó vagy egy cigány gyerek problémáit, ezért teljesen felesleges tovább bármit is írnom.

 14. Megmondjam? A hír hiányos, abból, hogy fiatal, még nem derül ki semmi. 16 éves suhancok vagy 26 évesek? Ez az egyik, mert ebből a szempontból nem mindegy: szerinted egy 14 éves kis mitugrász “neonáci” érti a náci eszmét? Még a huszonéves sem fogja fel igazán, hogy ez nem csak egy ideológiai, hanem társadalmi-gazdasági rendszer is egyben, ahogy a kommunizmus is… S hogy miért? Hiányos történelmi tudás. De ugyanez igaz a fogalomzavaros antifákra is. Egyébként az ilyesmit én is elítélem, s gerinctelennek tartom.

  De látom hogy valaki nem olvas a soraim közt, vagy átugrálja a lényeget. Konkrétan LESZAROM mit csinál a Jobbik, de ha ő is ferdít a múlt tényein, ők is megkapják tőlem a maguk fülesét. Hogy most az antifák kaptak tőlem egyet? Nagy ügy…

 15. Látom te a sorokat se tudod elolavasni rendesen mert ott volt hogy személyleírást adott. A nyomozás részleteit nem fogják közzé tenni….
  A másik 16 évesen is lehet eszméket átélni és átérezni és lehet 26 évesen is hülye az ember.

  És itt ez a gond hogy a jobbikosok nagy része fogalma sincs semmiről hanem csak arról hogy undorító buzik, rohadt cigányok, szemét zsidók. És a jobbikos képviselők nagy része is ilyen.
  Hozzáfűzik hogy magyar érdek, de milyen érdek az ő érdekük, verjük agyon az antifákat mert ők anti magyarok…. Ezzel van a gond nem a magyaroskodással.

 16. Hogy lehet magyar nemzeti érdekeket képviselni mikor olyanokat akarnak kirekeszteni akik magyarnak vallják magukat?…

 17. Az általad adott linken nem írt olyat, hogy a támadó fiatalokról személyleírást adott volna Hanti, csak az, hogy megtámadták és a mentő vitte el. Egyedül a deres.tv adott ki személyleírást Hantiról, uszítva ellene, s nem az elkövetőkről. Ezek után?

  Egy eszmét pedig sose lehet kiismerni. A nagyban mondogatott nyilashungarizmust még Szálasi közvetlen emberei se tudták kellőképpen értelmezni. A Prohászka Ottokár-féle Szent Koronás hungarizmust pedig az irrendentizmus zászlajára tűzték. A francia forradalom magasztos eszméje is jakobinus diktatúrába csapott át. A kommunizmust se kell félteni, Sztálinnal, Maoval, Kim Jong-Illel és Pol Pottal az élen. Ezek se igazán értették a kommunizmus lényegét. Akire ráaggatható a jó kommunista jelző, az Lenin, még ha a cári családot az ő parancsára is végezték ki. Nincs eszme, amit 16 évesen ténylegesen felfogna az ember, mert az eszme nem csak egy hitképzet, hanem gazdasági-társadalmi struktúra is egyben.

  Az eszmék történetéhez meg nem kell messzire menni, biztos a te polcodon is ott figyel Madách Ember tragédiája. Elég tanulságot tartalmaz az az eszmékről. A további provokációtól meg kímélj meg, mert korábban elmondtam, hogy én másként gondolom a dolgok nagyját, mint a Jobbik legjava.

 18. Bolond ország bolond lakosokkal. Még jó hogy engem hidegen hagy a vallás és a politika. (Ellenben kiváló vitaszító vagyok. xD)

  ui.: genyó ez az ellenőrző rendszer, sose találom el mit kellene beírni -_-

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s